2017/02/02

A Módszertani Központ célja




A hiperaktivitás nem egy betegség, hanem egy elvesztegetett lehetőség. Minden gyermeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy tehetségét kamatoztatva a társadalom értékes és sikeres tagjává váljon. Ebben kíván mérföldköként segítséget nyújtani a tervezett módszertani központ.
Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus (az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa), a módszertani központ szakmai támogatója szerint igen nagy populációt érintő terület, az atipikus fejlődés kezelése, a közoktatásban nem megoldott, mert hiányzik a pedagógusok ezirányú felkészítése, pedig egyértelműen megelőzhető az enyhe fejlődési zavaroknak súlyos viselkedési és tanulási zavarokká alakulása.
A megoldás a pedagógusképzés.
A tervezett módszertani műhely, összetett eljárást takar, amelyben az egyetemekkel együttműködésben az elméleti képzés online formában folyna, míg a gyakorlatot a módszertani központ gyakorlati képző helyén végeznék.
A Korai Fejlesztő Központhoz hasonló, de a nem nyilvánvaló atipikus fejlődés problémakörét ellátó központ olyan viselkedési és teljesítmény problémák esetében nyújthat ellátást és pedagógusfelkészítést, amelyek a tanítás hatékonyságában jelentős és általános előrelépést jelenthetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése